Install URLResolver di Kodi


URLResolver merupakan satu script kodi yang sangat penting untuk membolehkan sesuatu addon untuk play video host URL's di dalam XBMC/Kodi dan memudahkan penggunaan addon yang memerlukan multi video hosts source scrap seperti covenant, exodus, etc.

Fungsi script URLResolver ini adalah sangat penting kerana berfungsi untuk decode video file host untuk membolehkan movie atau tv streams berjalan lancar. Script ini digunakan untuk menyelesaikan captcha dan retrieve file streaming dari host seperti Gvideo, clicknupload, stream mango, uptostream dan banyak lagi.







URLResolver selalunya di installed secara automatik dengan mana-mana addon, walaubagaimanapun anda boleh menyemak version yang ada di device anda dan update ke latest version untuk mengelakkan sebarang masalah pencarian dan membolehkan video di play secara

Ramai yang tidak mengetahui bahawa, URLResolver yang terbaru telah di update untuk membolehkan kebanyakkan Kodi addons (contohnya seperti Covenant) untuk scraper streaming links. Sekiranya terdapat error 'Addon doesn't work' adalah disebabkan oleh URLResolver tidak dapat untuk meng decode file tersebut. Itulah pentingnya untuk memastikan anda untuk update URLResolver ke versi terbaru.


URLResolver versi terbaru adalah versi 4.0.08. Untuk menyemak versi yang anda gunakan, boleh lihat cara dibawah

Kodi 16 / FTMC
SYSTEM > Add-ons > SYSTEM > Dependencies > URLResolver > Configure. 


Kodi 17 / Mygica (Advanced mode) :
Settings ( Icon - Upper Left) > System settings > Add-ons > Manage Dependencies > URLResolver



Bagaimana cara untuk mendapatkan latest URLResolver 

Untuk melihat versi terbaru URLResolver hanya lihat di sini ⇨ Script Module URLResolver. Selain daripada itu anda juga boleh menggunakan ares wizard untuk menambah addon ini ataupun mendownload versi URLResolver terbaru (4.0.08) dibawah secara terus


button


Langkah 1: Download Script URLResolver diatas.

Langkah 2: Buka aplikasi "Kodi".

Langkah 3: Pergi ke “Menu Utama” dan pilih “Add-ons”.



Langkah 4: Kemudian klik “Add-ons Browser Icon”.



Langkah 5: Pilih "Install From Zip" dan pergi ke lokasi dimana file di Download.




Langkah 6: Klik dan install "URLResolver Script".
Langkah 7: Tunggu sehingga notifikasi "Add-ons Updated".

Langkah 8: Sila tunggu sehingga keluar notifikasi dan boleh ke section "Video Add-ons" untuk menggunakan mana-mana addon.


Untuk menambah source @ addon by zip menggunakan Jarvis, FTMC, SPMC ➔ rujuk post ini.
Sekiranya anda tidak dapat memasukkan addon ini atau jika anda mempunyai sebarang pertanyaan, tinggalkan komen dibawah. Like dan Share post ini sekiranya anda rasa ia sangat berguna! 


5 ulasan:

  1. Admin, smlm baru buat fresh install Cemc kat box tm.Nak tanya kenapa add on x leh install dari usb? Katanya failed to install from zip file....nubis no, tq

    BalasPadam
  2. Lima tahun saya guna Kodi, tak pernah install url resolver. semua auto je. tak de lain nak tulis ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. kalau da expert tak perlu follow blog ni bang.. ni untuk noob2 je

      Padam
  3. nak tanya lately banyak link tggl SD je, dah jarang jumpa link HD atau 1080.. sbb urlresolver ke?

    BalasPadam
  4. You may also Download Showbox App to watch the latest movies free of cost

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.