Malay Video Online - Kodi Addon (Terbaru)

Malay Video Online merupakan addon yang dihasilkan oleh Master Frodo and the geng. Antara addon terawal sekali yang menyiarkan movie dan juga drama daripada Malaysia. Addon ini adalah kesinambungan daripada addon perintis untuk malaysia addon iaitu Malaysia Video Streamer daripada saudara Daud Fatihah.


Addon ini membolehkan anda untuk melihat Movie, Drama, TV Show dan juga Telefilem tempatan dengan kualiti yang memuaskan. Ia menggunakan multi-source dan anda perlu memilih source movie untuk dimainkan. Versi terbaru membolehkan anda untuk memainkan link daripada Facebook video tanpa perlu pairing seperti source openload.





Antara menu yang terdapat didalam addon ini seperti Drama/Telemovie, Malay, English, Hindustan, Thailand dan 2 penambahan menu utama daripada Facebook page seperti Rilek Tv.


Movie dan Drama yang terdapat didalam addon ini akan di update secara automatik dan anda hanya perlu memilih movie kegemaran anda untuk ditonton.



Bagaimana cara untuk mendapatkan addon Malay Video Online

Anda boleh mendapatkan addon ini dengan menambah source dengan menggunakan link ini ⇨ http://selangit.org/master/repo/repository.malayxbmc.addons/. Selain daripada itu anda juga boleh  mendownload repository malayxbmc.addon dibawah secara terus


button


Langkah 1: Download Repository Malayxbmc.addon diatas (Tunggu 4-5 saat dan skip ad).

Langkah 2: Buka aplikasi "Kodi".

Langkah 3: Pergi ke “Menu Utama” dan pilih “Add-ons”.



Langkah 4: Kemudian klik “Add-ons Browser Icon”.



Langkah 5: Pilih "Install From Zip" dan pergi ke lokasi dimana file di Download / Source.




Langkah 6: Klik dan install "repository.malayxbmc.addons-1.0.2.zip".
Langkah 7: Tunggu sehingga notifikasi "Add-ons Updated".

Langkah 8: Pilih "Install From Repository" dan pergi ke "Malaysia XBMC Addon Repository".



Langkah 9: Klik "Video add-ons" dan install "Malay Video Online".

Langkah 10: Sila tunggu sehingga keluar notifikasi dan boleh ke section "Video Add-ons".


Untuk menambah source @ addon by zip menggunakan Jarvis, FTMC, SPMC ➔ rujuk post ini.


Sekiranya anda tidak dapat memasukkan addon ini atau jika anda mempunyai sebarang pertanyaan, tinggalkan komen dibawah. Like dan Share post ini sekiranya anda rasa ia sangat berguna! 


29 ulasan:

  1. dah import zip file..tapi x boleh download..error

    BalasPadam
  2. Xboleh download lah.... Ada prob ke?

    BalasPadam
  3. Tv3 tv7 tv9 tak boleh tengok..kenapa

    BalasPadam
  4. Addon ni kene kodi v17.x.x

    Kene juga install module urlresolver

    BalasPadam
  5. X boleh pun, video add on kosong xda mvo

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kodi version berapa? Sblm ni say ada masalah sama..

      Padam
    2. Kodi 16.1 jarvis

      Padam
  6. The feeling was shared. This page is great. You can refer to this page. It also has similar content.
    download apk for android

    BalasPadam
  7. Salam...

    nak tanya sikit... bila saya install kat FTMC...
    dia keluar dependency script error..m

    Boleh bantu camner nak fix

    BalasPadam
  8. Trbaikk..settle install lam Kodi v17..

    BalasPadam
  9. For jarvis x support ke :(

    BalasPadam
  10. Kenapa bila dh add source tp bila bukak je zip utk install addon folder kosong?

    BalasPadam
  11. anyone can solve why add on installation failed?

    BalasPadam
  12. Saya ada Android.. Saya ada bukak zdmc dan bila saya nak bukak malaymovie dia suruh update.. Macamana ye nak update tu.. Bukan dia auto update ke?

    BalasPadam
  13. BOLEH TGK DALAM 8 JAM PASTU KENE RENEW LINK BALIK KAN?

    BalasPadam
    Balasan
    1. yup.pairing. atau contact fb mvo untuk cara bypass pairing.

      Padam
  14. asal failed to install eh?? adoioii

    BalasPadam
  15. Install from zip fail blh update....tp bila instal from repository installation fail

    BalasPadam
  16. Hindustan MVO - Senarai movie ada tp x dapat nak play
    Lagi satu macam mana nak bypass pair

    BalasPadam
  17. saya menggunakan android box m8s, android version 4.4.2, masalah saya skarang aya takde RTMP STREAM dalam list add on saya, macam mana nak install RTMP STREAM ni?

    BalasPadam
  18. Da cuba install repo tapi addon tkde dlm category Video Addons.

    BalasPadam
  19. Salam...mcm mana nk buat bypass pairing yer?

    BalasPadam
  20. admin. sy dah abis install semua bila open ada error 'check the log for more information'. kenapa ye?

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.