Androidrepublica - Malaysia Kodi Add-ons


Androidrepublica addon merupakan addon yang dihasilkan oleh team androidrepublica sendiri dengan menggunakan based source dari Livestreampro Shani. Addon ini adalah khusus untuk pengguna kodi malaysia dan juga pengunjung laman web ini. Terima kasih kepada barisan admin dan juga moderator yang berjaya mengendalikan website dan facebook page dengan baik sekali.


Add-ons ini mempunyai menu seperti Live TV, Siaran Radio, Filem Tempatan, Drama, TV Show, Filem Klasik, Filem dari Indonesia, Animasi Tempatan, Zon Kuliah, Karaoke Lagu Melayu, Dapur Masakan dan juga ruangan informasi untuk update terkini daripada kami







Antara yang menarik didalam addon ini adalah siaran live tv dimana anda dapat menonton secara langsung siaran televisyen daripada malaysia dan juga terdapat beberapa channel daripada tv berbayar dan juga siaran luar negara.


Selain daripada itu ruang karaoke melayu membolehkan anda untuk menyanyi lagu-lagu melayu terbaru dan juga klasik dan terdapat seksyen tanpa vokal dan juga dengan vokal. Movie dan juga Drama yang terdapat didalam addon ini menggunakan 1-klik play source dan terdapat hanya beberapa channel yang memerlukan anda untuk pairing menggunakan openload atau streaming.to.


Bagaimana cara untuk mendapatkan addon androidrepublica

Anda boleh mendapatkan addon ini dengan menambah source androidrepublica dengan menggunakan link ini ⇨ http://androidrepublica.website (rujuk sini cara untuk menambah source). Ataupun mendownload repository androidrepublica dibawah secara terus


button


Langkah 1: Download Repository Androidrepublica diatas (Tunggu 4-5 saat dan skip ad).

Langkah 2: Buka aplikasi "Kodi".

Langkah 3: Pergi ke “System” dan pilih “Setting”.
Langkah 4: Kemudian klik “Add-ons”.
Langkah 5: Pilih "Install From Zip Files" dan pergi ke lokasi dimana file di Download / Source.


Langkah 6: Klik dan install "repository.androidrepublica-3.0.0.zip".

Langkah 7: Tunggu sehingga notifikasi "Add-ons Updated".

Langkah 8: Pilih "Install From Repository" dan pergi "androidrepublica repository".

Langkah 9: Klik "Video add-ons" dan install "Androidrepublica".

Langkah 10: Sila tunggu sehingga keluar notifikasi dan boleh ke section "Video".

Update 08/05/2017 : Sekiranya anda ingin mendownload plugin.video.androidrepublica secara terus, boleh menggunakan link dibawah



Sekiranya Live TV tidak loading hanya perlu pergi ke setting dan enable kan Live TV Parse. Rujuk video dibawah.



Untuk menambah source atau tambah addon by zip menggunakan kodi krypton ➔ rujuk post ini.

Update : 04/05/2017

Buat masa ini server yang kami gunakan sudah pun hampir max cap bandwidth, walaupun hanya baru digunakan dalam masa 1 hari sahaja. Akan terdapat gangguan dan channel kemungkinan tidak akan dapat lagi di akses setelah kehabisan quota

sekiranya anda ingin menyumbang untuk kami mendapatkan premium server untuk kesenangan anda menonton siaran dari malaysia, boleh klik untuk donation dibawah.. Terima Kasih




Sekiranya anda tidak dapat memasukkan addon ini atau jika anda mempunyai sebarang pertanyaan, tinggalkan komen dibawah. Like dah Share post ini sekiranya anda rasa ia sangat berguna! 


93 ulasan:

  1. Tuan, ada update ke? Harini malay addon x boleh guna. Error.

    BalasPadam
  2. Jarvis blh x pki add on ni

    BalasPadam
  3. kalau kt pc live tv force close

    BalasPadam
  4. astro aec tak boleh load :(

    BalasPadam
  5. Tq atas perkongsian..owesome betul

    BalasPadam
  6. sy x boleh download... selepas klik skip ad... hanya loading.....lama.

    BalasPadam
    Balasan
    1. dia mmg mcm tu..sama mcm sy..tapi dh dl dlm sistem...pg chk kt file...mesti ade..then terus follow next instruction..good luck

      Padam
  7. yesss....daah blh dwnload

    BalasPadam
  8. X bleh punnnn... workinggg jeere

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu. Working je. Last2 hilang

      Padam
    2. quota max da boh.. server abeh max out.ramai sgt guna

      Padam
  9. berapa dana diperlukan utk maitain server ni?

    BalasPadam
  10. donate.. donate.. jangan tau tgk je..

    BalasPadam
  11. Mr sm2 donate..da d offkn smntra kan?..huhu

    BalasPadam
  12. salam admin. link untuk donate tak dapat klok,admin kasi link untuk saya donate.

    BalasPadam
  13. link donate not working..tuan kodi..

    BalasPadam
  14. Balasan
    1. ok tuan, dah donate email sy faizal9687@gmail.com,
      maaf sekadar yang mampu shj..

      Padam
  15. Salam admin.
    Saya ada compile sikit video dari youtube.
    Baru nak cuba-cuba.

    https://pastebin.com/raw/XdMmdB2Q
    Letak kat Livestream

    BalasPadam
    Balasan
    1. terbaik dah tu. makelist tu buat sendiri? actually addon kami pun mod dari livestream saja.

      Padam
  16. Adeh.. tadi on tgk ada update utk androidrepublic wizard 3.0
    klik update, fresh install, blakanggggggggg url error! kahkahkah!
    tros clean semua.. reinstall guna zip file je, tapi ada addon yg sblm ni punya version bole tgk, dah xleh tgk..

    i iz sadding :(

    BalasPadam
  17. AWAK HENSEM! KACAK! TAMPAN! MENAWAN! everything works fine lepas redownload *.zip file.

    Terima kasih daun keladi, kalau ada source lain, pacaklah lagi

    BalasPadam
  18. Admin bila tekan link addon dia kluar error. Boleh help macam mana?

    BalasPadam
  19. Salam,

    Download dan install skali "Addon Di Tutup Sementara"... server overload... hopefully link up dalam masa terdekat... Kipidap!!!

    BalasPadam
  20. hi admin, saya ada masalah bila tekan salah satu movie keluar popup "androidrepublica error. please check log" lebih kurang macam tu la errornya

    BalasPadam
  21. working tak habis2. ni sbb server overload ker ni?

    BalasPadam
  22. Sy punya pun masih working je. Dh cuba reinstall addon masih sama gak. Apa yg masalahnya...

    BalasPadam
  23. mohon bantu terhidden submenu..camner nak set default semula..

    BalasPadam
  24. Salam.. saya punya windows 10... dah install kodi dan tgh install addon xda respon.. balik2 dah download add on tetap sama.. apa masalahnya ya?..

    BalasPadam
  25. Youtube error..please check log

    BalasPadam
  26. Youtube error..please check log

    BalasPadam
  27. xbley donlod repo 2.0..errorrr ;'(

    BalasPadam
  28. Salam, Kenape astro chnnel saya semua off tapi lain channel semua nye ok boleh bantu?

    BalasPadam
  29. astro cenel mcm ria,warna dan mustika tu memang off ke? mcm mana nak live?

    BalasPadam
  30. untuk live tv yang ada enable parse in setting x blh buka.. ada kna setting apa² ke

    BalasPadam
  31. Macam mana nk on parse tu

    BalasPadam
  32. macam nk on live tv parse ye....thank

    BalasPadam
  33. macam mane nk on live tv parse ye...tq

    BalasPadam
    Balasan
    1. addon - setting - enable live tv parse

      Padam
  34. Admin, why National Geographic Live in spanish? How to set to English please?

    BalasPadam
  35. min..bile upgrade 16.2 ke 17.1 addon ni xbleh gune error xbmc python version

    BalasPadam
  36. Tn admin. Kenapa settings sy kosong. Dkt general kosong je. Camne nak solve?

    BalasPadam
  37. Dah Boleh Thank You ! cuma national geography bahasa spain haha xD

    BalasPadam
  38. Admin. Cume ade astro AEC,GO dgn awani je? Yg lain2 xde ke?

    BalasPadam
  39. Admin, tolong buat Fox Action Movies boleh tukar audio ke bahasa cantonese bagi filem Cina. Thank you.

    BalasPadam
  40. Video enable kan Live TV Parse tu dah takde mcm mana eh?

    BalasPadam
  41. Admin , i punya blh play suara saja .video xde. Kenapa?

    BalasPadam
    Balasan
    1. astro aec? hanya kodi v17 sahaja boleh decode suara dari channel tu

      Padam
  42. Salam bro. Androidrepublica ada problem ke? Ada sign maintenance aja. Pastu mcm mana nak dapatkan Premium Build?

    BalasPadam
    Balasan
    1. overload bos. ramai sgt user.hehee.. boleh klik button donation. nati kami send premium build

      Padam
  43. Live tv dari media prima xleh on

    BalasPadam
  44. mana pergi chanel yg pernah buka err?? masuk blk cr tk ada huhuhu

    BalasPadam
  45. saya dah install from zip... then bila nak install from repo dia download tak habis.. katanya ada issue tak boleh connect deprency. dah baca log.. dia ada bagi zip folder tapi tau nak buat mcm mana... saya pakai kotak putih hypptv. boleh tolong saya... saya buat kat hp samsung note 2 boleh... tu yg pelik tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya pn kena masalah yg sama..dah install from zip tp x dpt install repo..

      Padam
  46. assalam..nak tanya..macamana nak update add on android republica..sebelum ni ada tapi dah x boleh guna..system suruh update..

    BalasPadam
  47. Hi. Saya ada masalah "Check the log for more information"... English movie semua xley tgk.. da buat clear cache mentainance pun xley jgk...

    mintak tolong...

    BalasPadam
    Balasan
    1. kita sama masalah..minta tolong otai2 yang genius...help

      Padam
    2. Same kes..tolongggg😅

      Padam
  48. Mohon pencerahan.server untuk kodi 15.2 isengard tak boleh connect. Camana nak buat..

    BalasPadam
  49. Admin, i dah anable parse...asal x boleh tengok jugak tv3

    BalasPadam
  50. Admin tolong, dah anable kan parse still off jugak media prima x boleh tengok...asal erk

    BalasPadam
  51. byk channel dh kong la admin..tp ok..bkn senang nk maintenance..harap admin boleh update channel bru..pakai source mobdro ke

    BalasPadam
  52. Kalau keluar androidrepublica error message...apa masalahnya ya?

    BalasPadam
  53. Sekarang dah version berape yer?

    BalasPadam
  54. Add ons ada folder bollywood saje ye?

    BalasPadam
  55. Salam, kenapa TV3 tak tersenarai langsung? Semalam ada.

    BalasPadam
  56. Untuk tv al-hijrah OFF,
    macam mana nak ON/LIVE?

    BalasPadam
  57. encik kodi tak boleh pun saya dh folow step yg diajar dia jadi keluar error

    BalasPadam
  58. Saya cuba meletakkan password pada kodi saya tiba-tiba saya x dapat lg menggunakan kodi saya. Bagaimana cara untuk saya reset semula kodi saya. Terima kasih.

    BalasPadam
  59. Salam admin..nak tanye kenapa sekarang tak boleh tgk saluran korea thailand jepun....terima kasih

    BalasPadam
  60. Kenapa lepas saya install astro warna xde pon? ada awani je

    BalasPadam
  61. Lepas install, default kodi akan terus masuk ke addon ni. Macam nak kembali ke kodi yg asal

    BalasPadam
  62. Jamal Pak Tongkol16 Oktober 2017 8:50 PG

    dah kenapa asyik down je tv 1,2,3? nak pancing suruh angkat myiptv sebulan rm60 ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. bangang ke apa? tv 1,2,3 tgk pakai tv biasa boleh..

      Padam

Dikuasakan oleh Blogger.