Androidrepublica - Malaysia Kodi Add-ons


Androidrepublica addon merupakan addon yang dihasilkan oleh team androidrepublica sendiri dengan menggunakan based source dari Livestreampro Shani. Addon ini adalah khusus untuk pengguna kodi malaysia dan juga pengunjung laman web ini. Terima kasih kepada barisan admin dan juga moderator yang berjaya mengendalikan website dan facebook page dengan baik sekali.


Add-ons ini mempunyai menu seperti Live TV, Siaran Radio, Filem Tempatan, Drama, TV Show, Filem Klasik, Filem dari Indonesia, Animasi Tempatan, Zon Kuliah, Karaoke Lagu Melayu, Dapur Masakan dan juga ruangan informasi untuk update terkini daripada kami







Antara yang menarik didalam addon ini adalah siaran live tv dimana anda dapat menonton secara langsung siaran televisyen daripada malaysia dan juga terdapat beberapa channel daripada tv berbayar dan juga siaran luar negara.


Selain daripada itu ruang karaoke melayu membolehkan anda untuk menyanyi lagu-lagu melayu terbaru dan juga klasik dan terdapat seksyen tanpa vokal dan juga dengan vokal. Movie dan juga Drama yang terdapat didalam addon ini menggunakan 1-klik play source dan terdapat hanya beberapa channel yang memerlukan anda untuk pairing menggunakan openload atau streaming.to.


Bagaimana cara untuk mendapatkan addon androidrepublica

Anda boleh mendapatkan addon ini dengan menambah source androidrepublica dengan menggunakan link ini ⇨ http://androidrepublica.website (rujuk sini cara untuk menambah source). Ataupun mendownload repository androidrepublica dibawah secara terus


button


Langkah 1: Download Repository Androidrepublica diatas (Tunggu 4-5 saat dan skip ad).

Langkah 2: Buka aplikasi "Kodi".

Langkah 3: Pergi ke “System” dan pilih “Setting”.
Langkah 4: Kemudian klik “Add-ons”.
Langkah 5: Pilih "Install From Zip Files" dan pergi ke lokasi dimana file di Download / Source.


Langkah 6: Klik dan install "repository.androidrepublica-3.0.0.zip".

Langkah 7: Tunggu sehingga notifikasi "Add-ons Updated".

Langkah 8: Pilih "Install From Repository" dan pergi "androidrepublica repository".

Langkah 9: Klik "Video add-ons" dan install "Androidrepublica".

Langkah 10: Sila tunggu sehingga keluar notifikasi dan boleh ke section "Video".

Update 08/05/2017 : Sekiranya anda ingin mendownload plugin.video.androidrepublica secara terus, boleh menggunakan link dibawah



Sekiranya Live TV tidak loading hanya perlu pergi ke setting dan enable kan Live TV Parse. Rujuk video dibawah.



Untuk menambah source atau tambah addon by zip menggunakan kodi krypton ➔ rujuk post ini.

Update : 04/05/2017

Buat masa ini server yang kami gunakan sudah pun hampir max cap bandwidth, walaupun hanya baru digunakan dalam masa 1 hari sahaja. Akan terdapat gangguan dan channel kemungkinan tidak akan dapat lagi di akses setelah kehabisan quota

sekiranya anda ingin menyumbang untuk kami mendapatkan premium server untuk kesenangan anda menonton siaran dari malaysia, boleh klik untuk donation dibawah.. Terima Kasih




Sekiranya anda tidak dapat memasukkan addon ini atau jika anda mempunyai sebarang pertanyaan, tinggalkan komen dibawah. Like dah Share post ini sekiranya anda rasa ia sangat berguna! 


53 ulasan:

  1. Tuan, ada update ke? Harini malay addon x boleh guna. Error.

    BalasPadam
  2. Jarvis blh x pki add on ni

    BalasPadam
  3. kalau kt pc live tv force close

    BalasPadam
  4. astro aec tak boleh load :(

    BalasPadam
  5. Tq atas perkongsian..owesome betul

    BalasPadam
  6. sy x boleh download... selepas klik skip ad... hanya loading.....lama.

    BalasPadam
    Balasan
    1. dia mmg mcm tu..sama mcm sy..tapi dh dl dlm sistem...pg chk kt file...mesti ade..then terus follow next instruction..good luck

      Padam
  7. yesss....daah blh dwnload

    BalasPadam
  8. X bleh punnnn... workinggg jeere

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu. Working je. Last2 hilang

      Padam
    2. quota max da boh.. server abeh max out.ramai sgt guna

      Padam
  9. berapa dana diperlukan utk maitain server ni?

    BalasPadam
  10. donate.. donate.. jangan tau tgk je..

    BalasPadam
  11. Mr sm2 donate..da d offkn smntra kan?..huhu

    BalasPadam
  12. salam admin. link untuk donate tak dapat klok,admin kasi link untuk saya donate.

    BalasPadam
  13. link donate not working..tuan kodi..

    BalasPadam
  14. Balasan
    1. ok tuan, dah donate email sy faizal9687@gmail.com,
      maaf sekadar yang mampu shj..

      Padam
  15. Salam admin.
    Saya ada compile sikit video dari youtube.
    Baru nak cuba-cuba.

    https://pastebin.com/raw/XdMmdB2Q
    Letak kat Livestream

    BalasPadam
    Balasan
    1. terbaik dah tu. makelist tu buat sendiri? actually addon kami pun mod dari livestream saja.

      Padam
  16. Adeh.. tadi on tgk ada update utk androidrepublic wizard 3.0
    klik update, fresh install, blakanggggggggg url error! kahkahkah!
    tros clean semua.. reinstall guna zip file je, tapi ada addon yg sblm ni punya version bole tgk, dah xleh tgk..

    i iz sadding :(

    BalasPadam
  17. AWAK HENSEM! KACAK! TAMPAN! MENAWAN! everything works fine lepas redownload *.zip file.

    Terima kasih daun keladi, kalau ada source lain, pacaklah lagi

    BalasPadam
  18. Admin bila tekan link addon dia kluar error. Boleh help macam mana?

    BalasPadam
  19. Salam,

    Download dan install skali "Addon Di Tutup Sementara"... server overload... hopefully link up dalam masa terdekat... Kipidap!!!

    BalasPadam
  20. hi admin, saya ada masalah bila tekan salah satu movie keluar popup "androidrepublica error. please check log" lebih kurang macam tu la errornya

    BalasPadam
  21. working tak habis2. ni sbb server overload ker ni?

    BalasPadam
  22. Sy punya pun masih working je. Dh cuba reinstall addon masih sama gak. Apa yg masalahnya...

    BalasPadam
  23. mohon bantu terhidden submenu..camner nak set default semula..

    BalasPadam
  24. Salam.. saya punya windows 10... dah install kodi dan tgh install addon xda respon.. balik2 dah download add on tetap sama.. apa masalahnya ya?..

    BalasPadam
  25. Youtube error..please check log

    BalasPadam
  26. Youtube error..please check log

    BalasPadam
  27. xbley donlod repo 2.0..errorrr ;'(

    BalasPadam
  28. Salam, Kenape astro chnnel saya semua off tapi lain channel semua nye ok boleh bantu?

    BalasPadam
  29. astro cenel mcm ria,warna dan mustika tu memang off ke? mcm mana nak live?

    BalasPadam
  30. untuk live tv yang ada enable parse in setting x blh buka.. ada kna setting apa² ke

    BalasPadam
  31. Macam mana nk on parse tu

    BalasPadam
  32. macam nk on live tv parse ye....thank

    BalasPadam
  33. macam mane nk on live tv parse ye...tq

    BalasPadam
    Balasan
    1. addon - setting - enable live tv parse

      Padam
  34. Admin, why National Geographic Live in spanish? How to set to English please?

    BalasPadam
  35. min..bile upgrade 16.2 ke 17.1 addon ni xbleh gune error xbmc python version

    BalasPadam
  36. Tn admin. Kenapa settings sy kosong. Dkt general kosong je. Camne nak solve?

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.