Kodi IPTV Malaysia Official Build


Official build daripada website kami khas untuk pengguna Kodi Malaysia. Build ini boleh digunakan untuk kodi version v17 Krypton dan juga v16 Jarvis. Selain itu boleh digunakan di FTMC, Cemc, Mygica dan juga SPMC.

Kopi IPTV Malaysia Build merupakan build yang di custom mod kan khas untuk pengunjung website dan facebook kami. Boleh dikatakan hampir kesemua addon yang terbaik dari dalam Malaysia dan luar negara telah dimasukkan kedalam build ini. Anda tidak perlu pening memikirkan cara mencari addon Malaysia lagi kerana dengan custom build ini, kesemua addon akan di auto update.

Build ni merupakan version yang terbaru untuk Kodi v17  Krypton dan Kodi v16 Jarvis dengan menggunakan Skin Aeon Neox Silvo sebagai base.
  • Kodi Version : Kodi 17.1 Krypton (Mygica), Kodi 16.1 Jarvis (FTMC, SPMC Compatible)
  • Size: 300 MB
  • Recommended Device : Windows , Mac OS, Android Device (ram>2GB). 
Antara addon yang di auto install didalam build Kodi IPTV Malaysia Build 

Malaysia Live TV - Filem Malaya, Kodim,
Malay Movie - Malay Movie Online, Androidrepublica
Movie / TV Shows Eng - Exodus, Specto, Elysium, Wolfpack , Zen, The Pyramid
Sports - Soccer Stream,NJM Soccer, Castaway, Sportsdevil
Animasi - MyAnimasi, Phoenix,
Asian - Icdrama, Dramago, RSS Media, Einthusan, Aftershock

Walaupun penggunaan build ini amat menarik, tetapi ia memerlukan penggunaan resource RAM dan juga space yang besar. Sekiranya anda mempunyai device yang mempunyai spec yang agak rendah, kemungkinan boleh menyebabkan device atau Kodi kurang responsive.


Bagaimana memasukkan Kodi IPTV Malaysia Build

Anda boleh mendapatkan addon ini dengan menambah source androidrepublica dengan menggunakan link ini ⇨ http://androidrepublica.website (rujuk sini cara untuk menambah source). Ataupun mendownload plugin androidrepublica wizard dibawah secara terus



Langkah 1: Download androidrepublica wizard  diatas. 

Langkah 2: Buka aplikasi Kodi dan pergi ke menu Add-Ons.

Langkah 3: Tekan icon Add-ons Browser.

Langkah 4: Pilih Install from zip file dan pergi ke lokasi dimana file di Download.

Langkah 5: Klik dan install plugin.program.androidrepublicawizard-2.0.0.zip

Langkah 6: Tunggu sehingga notifikasi Add-ons Updated dan pergi ke Program add-ons.

Langkah 7: Cari dan klik pada Kodi IPTV Malaysia Wizard. Selepas itu akan keluar notifikasi menu. 


Langkah 8: Selepas itu pilih setting auto maintenance seperti dibawah (Optional - boleh unclick jika tidak mahu)


Langkah 9: Kemudian pergi ke Build Menu untuk memilih build yang akan di install.


Langkah 10: Pastikan anda memilih build berdasarkan Kodi version yang digunakan. Buat masa ini hanya ada fungsi untuk Kodi Krypton sahaja.


Langkah 11: Untuk memastikan kelancaran build, digalakkan untuk Fresh Install (setting dan addon lama anda akan di remove). Sekiranya anda ingin mengekalkan addon yang lama hanya tekan Standard Install.


Langkah 12: Selepas itu akan keluar notifikasi dan tekan Continue untuk meneruskan wizard




Langkah 13: Androidrepublica Wizard akan menginstall dan update system anda. Proses mungkin memakan sedikit masa bergantung pada spesifikasi system anda.





Langkah 14: Selesai. Hanya perlu Force Close dan masuk semula ke Kodi untuk menggunakan Kodi IPTV MAlaysia Build.



Antara menu-menu yang terdapat didalam build ini adalah seperti berikut :

Malay Movie Section



New - Ultra HD Movie Section


Kidzania, Live TV, Asian Show, Sport Mania Section


Music Box, My Add-ons, My Movie Section



Youtube Guide - Cara Install Kodi IPTV Malaysia Build


Sekiranya anda tidak dapat memasukkan addon ini atau jika anda mempunyai sebarang pertanyaan, tinggalkan komen dibawah. Like dah Share post ini sekiranya anda rasa ia sangat berguna! 



141 ulasan:

  1. Try yang boleh Support box putih yg tak install apa² apk (kecuali g.play)

    BalasPadam
  2. Addon dlm Malay movies -Androidrepublica
    Ini addon baru ke?
    Ade link?

    BalasPadam
    Balasan
    1. addon baru boss.. terbaik dari ladang. buat masa ini hanya exclusive untuk build user

      Padam
    2. Torbaek boss!!

      Padam
  3. ftmc x bolehkn admin

    BalasPadam
  4. ada link nk down load kodi 17? sy cari nk dload. bila nk install keluar parse error

    BalasPadam
  5. Tak boleh..error..too many request..huhuhu

    BalasPadam
  6. terbaik admin... lebih lancar dan mantap... thks a lot

    BalasPadam
  7. Terbaik larh admin
    Thank you very much
    Utk ftmc boleh gne x

    BalasPadam
  8. terbaik admin... lebih lancar dan mantap... thks a lot

    BalasPadam
  9. Terbaik boss, tapi jgn la lupa user jarvis n box Patuh.

    BalasPadam
  10. Kt mana addon yg lain2 mcm aftershock dll admin ??? X jmp

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dkt mana myaddons tu....x jumpa pun....1 lg button exit/out mmg xde ye

      Padam
    2. Ok jumpa dh....maap..
      .bleh swipe rupanya....memula try swipe x gerak....tu yg tanya....skang dh ok...br bleh bagi THUMP UP....terbaik

      Padam
    3. Ok jumpa dh....maap..
      .bleh swipe rupanya....memula try swipe x gerak....tu yg tanya....skang dh ok...br bleh bagi THUMP UP....terbaik

      Padam
    4. di mana button exit/0ut tu ahh.. x jumpa... tak boleh nak kluar guna laptop ni

      Padam
  11. Terbaek...terima kasih admin...nak tanye la...macamane nak hilangkan iklan yang tiba2 keluar...tq

    BalasPadam
  12. Salam min..blh request tak astro go latest ver mod kan utk rooted device? Tq

    BalasPadam
  13. macam mana nak tgk sport mania...ad malaysia movie je ni

    BalasPadam
  14. Terbaik.. Install dkt Hset je. Bos bila mau update mod dkt Jarvis. Cant Wait. Nak install dkt Hypptv Box pulak ni.

    BalasPadam
  15. kalu kuar fail to install addons from zip file..nape ye..tq

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sama...dah ada solution x?

      Padam
    2. Sama...dah ada solution x?

      Padam
  16. Admin. Xde option fresh install dlm build. Too many request...

    BalasPadam
  17. tuan, kalau nk install sndri dkt add source tu, ape link http die eh :) thanksssss

    BalasPadam
  18. Maaf bertanye...macamane nak cari asian movie show dan lain2 ye...malay movies je ada..tq

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ok2...dah jumpa kena tekan anak panah kiri dan kanan...

      Padam
  19. Dlm build xde fresh install. Mohon bantuan tuan admin. Url for txt file not valid. Http aerror 429.... yg ada...

    BalasPadam
    Balasan
    1. download dan install balik boh..program da update path

      Padam
  20. Admin.. help pliss. Failed to install from zip file

    BalasPadam
  21. Terbaik la admin...tgh pakai ni...

    BalasPadam
  22. Sangkut di step 6/7

    BalasPadam
  23. assalam bro admin...yg drama melayu dlm tue tkder yg boleh nengok ker..sbb tk leh play semua link..huhuhu..ker ada setting yg sy terlepas pandang untuk itu...

    BalasPadam
  24. Salam Admin

    Kalau Android Box Ram 1GB boleh Install Tak??

    BalasPadam
  25. Admin nak tanya.. klu kita install wizard ni tp nak masukkn addon2 yg mmg sy dah install mcm mana ye? knp bila sy tgk kt my addon tu dah takde sume addon2 sy yg before this sy dah install..?

    BalasPadam
  26. Tuan,
    Terima kasih atas tutorial add on kodi.
    Saya dah install kodi di semua platform - android box, hypptv box, ipad, iphone & macbook. Sangat puas hati.

    Tapi kenapa add on kodim, malay video online keluar error? Ada script/dependancy sy kena install ke?

    Boleh buat tutorial tak add on script wajib utk diinstall dlm kodi mcm Fm4proxy etc...supaya error tak keluar. Terima kasih

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sume device tuan pakai tu sume pkai care same ke?saye buat dekat window, masaAllah fail memanjang..ke ade care lain?

      Padam
  27. Tuan..knape bila saya buka kodim dia minta chek log infomation..mintak tlg tuan

    BalasPadam
  28. Last proses tu installing kenapa sy naik errors smpai 110. Dah follow smua step n sama step mcm diajar

    BalasPadam
  29. Last proses tu installing kenapa sy naik errors smpai 110. Dah follow smua step n sama step mcm diajar

    BalasPadam
  30. Admin, sy install kt windows 8. Ok cuma kodi jd default windowed. Cmne ye nk jdkn fullscreen? Xdpt nk access setting, mcm terlindung kot sbb windowed

    BalasPadam
  31. Admin, masa tgh download tu xsampai separuh dia stuck la,, xboleh terus download, kenapa ek? Sbb internet ke? Sy guna webe, phone ikutkan support je,, samsung a5 2015. Mohon bantuan.. tq

    BalasPadam
  32. hai admin.. tolong setup kan android box bolh tak..?? mecool android 6.0 tp byk benda x support.. cthnya kodi, myiptv.. rasanya smua.. pls contact sy klu sudi.
    email mrkasanova89@yahoo.com thanks admin.

    BalasPadam
  33. macam mana nak uninstall reset kepada KODI yang asal?

    BalasPadam
  34. mohon buat yang ver.jarvis jgk...

    BalasPadam
  35. Salam Encik Kdoi, Saya menggunakan android box M8S.bole ke install apps ni?

    BalasPadam
  36. Mmg cun bos... Cuma cerito stro mmg x byk ke bos... Nak tahu betul ke salah cara install... Chanel ada sampai supesport4 tapi gamba x kuar... Mohon pencerahan

    BalasPadam
  37. Tuan admin. FTMC - build 16 - Fresh install - GAGAL. "BUILD ZIP ERROR: FALSE" mohon bantuan..

    BalasPadam
  38. Method same ke kalau kat windows?da buat bnyk kali fail. Admin tolong. 😫

    BalasPadam
  39. Mcm mana nak wat subtitle indon@malaysia jer yer bnyk sgt yg kuar.tq der

    BalasPadam
  40. Admin sangkut di step3 dah click file yg di download tapi x blh nak install button ok x hidup mohon tunjuk ajar

    BalasPadam
  41. Sedey...
    Siap uninstall kodi lama..both fresh dan standard install, time download..15% gitu mesti stop..bukan internet problem..space ada lagi 740 MB. Phone 5.0, Ram 2GB,kodi 17.1

    BalasPadam
    Balasan
    1. download pkai wifi ke data? skrg kami pkai free server je bos. mmg tak stabil sgt

      Padam
    2. Pakai unifi 30Mbps..better guna data yg slow sikit speednye ke ye

      Padam
    3. sama ler dgn saya 10% jer stop..

      Padam
  42. Mungkin pandai bilang jangan install kalau tidak mau install paling banyak sampah. Kodi saya sebelum install hampir kosong (hanya yang perlu)

    Jadi restore backup, dan jangan pegang lagi

    BalasPadam
  43. tuan, untuk lite version pilih yang mana ye?sy pakai ftmc..nk try lite version seperti yang diberitahu di facebook page.

    BalasPadam
  44. Tuan... Saya dah berjaya download dan install.. tapi tak sampai 5 minit open kodi, dah kena kick dan keluar error "UNFORTUNATELY KODI HAS STOPPED WORKING". Saya punya kodi jarvis 16.1.

    MXQ PRO 4K ANDROID TV BOX AMLOGIC S905
    SPEC...
    Chipset: Amlogic S905 Quad Core Cortex-A53 at 2.0GHz.
    GPU: Penta-Core Mali-450 at 600MHz+
    FLASH: 8GB NAND FLASH.
    SDRAM: 1GB DDR3.
    Power Supply Specifications.
    Main Device Features.
    OS: Android 5.1

    BalasPadam
    Balasan
    1. ram kecik sgt boss.. kekadang bila hampir full mmg box akan kick out mana2 apps. build ni besar juga, resource pn bleh tahan dia guna. ade byk lg apps lain yang masuk ka

      Padam
    2. apps myiptv, fb, netflix.. huhu.. macam mana saya nak tukar ke default kodi semula? mohon bantuan tuan. terima kasih.

      Padam
  45. menu utk tukar screen ver. tak keluar(cth:zoom normal) utk kodi 16.1 dan eboxmc......harap admin boleh baiki. t, kasih....... terbaik admin

    BalasPadam
  46. Sedang nk mencuba di ftmc 16.1 kotak putih. Masih sangkut di install from zip file..jeles pula dengo ada yg ok je install mcm2 device.

    BalasPadam
  47. Bos... Subtitle nak pelbagai mcm mana? Kalau dlm kodi opensubtitle.com(unknown) xde?

    BalasPadam
  48. Terbaik..dah install untuk jarvis..cunn..andai kata ada update dia akan auto update kew?

    BalasPadam
  49. Sgt2 mudah..dah test kt box putih..lncar btl..lg satu exodus xde 1080p ke cmne?

    BalasPadam
    Balasan
    1. kena set dkt configure setting addon exodus.. buat default 1080p

      Padam
  50. Langkah 11 tu kalau dah click fresh install siap semua then nak pakai balik setting & add on lama ada harapan lg x.. sebab interface yang lama lagi syok..

    BalasPadam
  51. build ini ok ker tak aritu saya ada skang xder lak

    BalasPadam
  52. yang gune device ram 2gb better install lite version je. alaa widget semua tu klu nk boleh try pasang sndiri sbb ni customs mod kan admin kan.. sy gune spmc, box m8s je.. terboekk bak hang build ni, semua genre dicover..nak tgk cerita ape semua addons ade, malaywood, bollywood, hollywood, korea, china, kartun.. radio ade, live tv MY/USA ade..ade mase2 down perkare normal dlm dunie kodi nih.. yg penting FREE.. terima kasih androidrepublica.. sekian review ikhlas drpd sy..

    BalasPadam
    Balasan
    1. camna lak install lite version boss

      Padam
  53. wat fresh install kuar error "invalid zip url"

    BalasPadam
  54. Salam Admin,

    Saya install Kodi Krypton dalam Sony Android TV. Soalannya saya xboleh nak download dr site yg tuan bagi tu. Mcmana saya nak add kodi MalaysiaStreaming kalau direct bukak melalui Kodi?

    BalasPadam
  55. semasa nak install dari program dia kuar popup installation failed ..apemasalah tu

    BalasPadam
  56. Macamana nak balik ke interface KODI origional?

    BalasPadam
  57. Tuan boleh berikan saya repo/link untuk drama melayu

    BalasPadam
  58. camna nak unisntall sy punya spec lembap install yg asal balik...tolong la tuan admin

    BalasPadam
  59. Terbaikkk........

    BalasPadam
  60. sy suka sy sukaa!! Haha! cun n colorful menu build ni...

    BalasPadam
  61. kalau nak install dekat topbox putih tu pun sama ke cara?

    BalasPadam
  62. Cenel astoro byk xdpt.. Kenapa ek?

    BalasPadam
  63. salam kodi iptv..kenapa live tv banyak channel yg tak dapat dimainkan spt tv3,tv7,ria dll.sama juga spt sport dan dll

    BalasPadam
    Balasan
    1. Same problem tuan admin. Mohon bantuan dan tunjuk ajar sifoo

      Padam
  64. (enable parse in setting)utk channel tv3,ntv7,8tv,tv9 knp ye?

    BalasPadam
  65. nak tgk english movie gune exodus..tapi keluar error xbole tgk pulak..latest ver 3.0.0 ada problem ke?

    BalasPadam
  66. Mcm mana sya mau kembalikan kelada yg asal? Uninstall mcm mana admin?

    BalasPadam
  67. salam.. build korang antara yg terbaik.. tp sayang dah tak ada update.. harap ada la lg build ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. follow FB kami bang.mmg ada update setiap bulan

      Padam
  68. setiap kali nak fresh install jadi invalid URL huhu

    BalasPadam
  69. mcmana nak enable parse di ebox mc? tq boss

    BalasPadam
  70. salam boss..kalau pakai hypptv punya android box boleh support ka?

    BalasPadam
    Balasan
    1. bole..sy tlg member baru ni install final v5 dlm fork mygica..

      Padam
  71. Puah hati saya pakai anroid box m9x,,32Gstorage/3RAM..

    BalasPadam
  72. Admin, nak buat mcm mana ye kalau mase tgh download bulid untk fresh install asyik keluar error je.. download x sempat habis je jd...

    BalasPadam
  73. Knp asik working je niii....pengguna hypptv box kodi jarvis 16...

    BalasPadam
  74. Terbaik 👍 Cuma slow giler sbb box saya RAM cuma 1G. KODIM ada Zon Ilmu dgn penceramah agama yg bagus. Sayang sekali kalau yg ada RAM 1 G x dapat access. Pahala amal jariah tu. Boleh x buat application ni available separately? Dan bagaimana. TQ

    BalasPadam
  75. Ajar gak cara nak uninstall.

    BalasPadam
  76. mcm mana kita nak remove build ni dan kembali kepada yg asal? tq admin

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

      Padam
  77. Slm adin camne nk pilih subtitle malay atau nk tambah subtitle x jumpa cari la

    BalasPadam
  78. salam, macam mana nk adjust offset subtitle? macam player normal kodi krypton kita boleh adjust subtitle offset. tp build ni tak boleh adjust offset. kenapa ye?

    BalasPadam
  79. Salam.. Admin, thanx for your wonderful build. Nak tanya sikit, kebanyakan movie require real debrid.... Mana nk dpt tu?

    BalasPadam
  80. Salam admin kenapa xboleh download? Asyik fail. Dah byk kali cuba download

    BalasPadam
  81. admin kenapa tgk live tv asyik quit..terutama tv 3,7,9..

    BalasPadam
    Balasan
    1. apa cara terbaik nak besarkan space?..klu pindah kodi dalam sd card ok x, atau ad cara len?..

      Padam
  82. admin kenapa siaran astro xde n tv3,7,9 x dapat

    BalasPadam
  83. Admin, astrok ok x?

    BalasPadam
  84. Dah download...bagi saya build yang sgt bagus tapi tak support dts dan dolby audio.....harap admin dpt upgrade utk availblekan dts audio tu

    BalasPadam
  85. Dah download...bagi saya build yang sgt bagus tapi tak support dts dan dolby audio.....harap admin dpt upgrade utk availblekan dts audio tu

    BalasPadam
  86. Salam admin . Build yg terbaik. User perlu rajin update di addons. Shabas dari SG.

    BalasPadam
  87. macam mana nak remove addon ni dari kodi mohon pentunjuk

    BalasPadam
  88. Install kat PC..window 7.. Dah wat semua ok.. Bila play video.. Keluar suara saja.. Video blurrrr.. Napa ya?

    BalasPadam
  89. Install kat PC..window 7.. Dah wat semua ok.. Bila play video.. Keluar suara saja.. Video blurrrr.. Napa ya?

    BalasPadam
  90. terbaik la admin kodi iptv .. siap ada karoake lg 5 starz sy bagi..pd yg selalu error tu space dlm xcukup .. kasi buang la app yg xguna dlm tu baru perjalanan lancar ..

    BalasPadam
  91. Macam mana nak return ke Kodi asal

    BalasPadam
  92. Buka kodi terus keluar androidrepublica interface. nak return ke Kodi asal macam mana.

    BalasPadam
  93. Saya dah install addons android republica ini. Walau bagaimanapun semua live tv dpt di tonton kecuali TV3, NTV7, 8TV dan TV9 yang menunjukkan Playback Failed. Bagaimana nak selesaikan masalah ini. Terima kasih.

    BalasPadam
  94. Salam Admin,

    Kenapa Sony Android TV xboleh nak download myiptv

    BalasPadam
  95. Salam

    Naper ek.. bila tengok movie.. sampai 2 jam.. terus cut off dan tak boleh tengok dah..

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.